Hero banner

Konsten hos oss

Vi har en bar mitt i ett galleri. I våra rum har vi både permanenta konstverk och tillfälliga utställningar från intressanta konstnärer. Detta gör att Riche Fenix alltid är i förändring och du kommer att kunna upptäcka nya detaljer vid varje besök. 

preview image
Konstnär: Rokko BengtsMedia: MåleriDatum: 2023

ROKKO BENGTS Skräppost

Skräppost är en utställning om att ”posta för postandets skull”. Det är en påhittad översättning av engelskans shitposting och betecknar soc-mediala inlägg med låg tröskel för publicering som ämnar att underhålla med sin irrelevans eller rubba diskursen i samtal som förs online. Kisar man ordentligt och struntar i faktorer såsom ambition och hängivelse så ser shitposting ut som de flesta övriga former av skapande. Att vräka ur sig skit på internet/ i en dagbok/ på en canvas (eller på en grottvägg för den förhistoriske) är en form av självbeskådan
preview image
Konstnär: Johan ThurfjellMedia: FotografiDatum: 2023

Black Iris – Skygazing at Riche Fenix

Black Iris är ett nytt samarbete mellan 20 svenska konstnärer med syftet att främja stor konst, vars konstverk och upplagor är tillgängliga. Black Iris är en plattform för konstnärer, som grundades 2022 av Mattias och Anna Camner. Black Iris kan liknas med en expanderande pupill, som välkomnar ett överflöd av ljus och gnistrande dialog, hyllar mångfald och omdefinierar konstlandskapet. Black Iris ser det som ett kall att omdefiniera gränserna för samtidskonst, att vårda konstnärlig tillväxt och främja ett mer levande och inkluderande konstnärligt ekosystem.