Hero banner

Konsten hos oss

Vi har en bar mitt i ett galleri. I våra rum har vi både permanenta konstverk och tillfälliga utställningar från intressanta konstnärer. Detta gör att Riche Fenix alltid är i förändring och du kommer att kunna upptäcka nya detaljer vid varje besök. 

preview image
Konstnär: Anneè OlofssonMedia: FotografiDatum: 2024

Anneè Olofsson: ’Will You Still Love Me Tomorrow’

Olofssons kvinnor framstår som eteriska varelser som pendlar mellan sårbarhet och styrka, deras spruckna ansikten kan tolkas som ett bevis på tillvarons tyngd.  Verken får oss att konfrontera vår egen dödlighet, att erkänna skönhetens förgänglighet och att begrunda den eviga frågan - "Kommer du fortfarande att älska mig i morgon?". I skenet av Olofssons fotografier påminns vi om våra jordiska formers övergående natur, men också om den mänskliga andens varaktiga motståndskraft. Olofssons verk har hyllats över hela världen och har hittat ett permanent hem i samlingarna av uppskattade institutioner, inklusive MoMA och Moderna Museet i Stockholm.
preview image
Konstnär: Johan ThurfjellMedia: FotografiDatum: 2023

Black Iris – Skygazing at Riche Fenix

Black Iris är ett nytt samarbete mellan 20 svenska konstnärer med syftet att främja stor konst, vars konstverk och upplagor är tillgängliga. Black Iris är en plattform för konstnärer, som grundades 2022 av Mattias och Anna Camner. Black Iris kan liknas med en expanderande pupill, som välkomnar ett överflöd av ljus och gnistrande dialog, hyllar mångfald och omdefinierar konstlandskapet. Black Iris ser det som ett kall att omdefiniera gränserna för samtidskonst, att vårda konstnärlig tillväxt och främja ett mer levande och inkluderande konstnärligt ekosystem.