Andreas Mattsson LIVE

Andreas Mattsson är en av Sveriges mest meriterade och omtyckta låtskrivare, han har skrivit åt och med Lisa Nilsson, Peter Jöback, Carola, Bo Kaspers Orkester, Uno Svenningsson, Sofia Karlsson, Fläskkvartetten med flera. På 90-talet frontade han ett av de största och första indiebanden, Popsicle och har sedan dess haft banden Sweet Chariots och Vanessa & The O’s. Tiden fylldes även med skrivande av musik till TV-serier. Två engelska soloalbum följdes 2016 av den första skivan på svenska, Solnedgången, och han är nu aktuell med kommande albumet Soft Rock.
På Soft Rock hörs en låtskrivare som med ett melankoliskt lugn och vemod gräver där han står, med ämnen hämtade från en plats mitt i livet, där man kan minnas missade kärlekar från förr och fundera över hur resten av tiden kan te sig. Albumtiteln skvallrar om hur det låter, det är vackert och intimt, det är stillsamt, det är bitvis sprött och skört. Men samtidigt som en varm tröstkram i höstmörkret.
På frågan vad som inspirerat honom svarar Andreas Mattsson ”livet”. Efter första singeln är han nu äntligen tillbaka & spelar några låtar på intima Obaren.
_________________
Dörrar 19.00

This week at Riche

Book a table