Konstnär: Gunilla KlingbergMedia: SkulpturDatum: 2021

’Stop’ samt ’Circulation’ från serien Trafic

2003 deltog Gunilla Klingberg & Peter Geschwind i Venedigbiennalen med ReShape! Mer än partners i konsten var de också partners i livet. Tragiskt nog gick Peter bort 2021 (vid 56 års ålder), och dessa skyltar är det sista projektet som denna ikoniska duo skapade tillsammans.

 

För Fenix ​​är det en ära att presentera dessa förvirrande tecken, och tyvärr kan de också ses som markörer för slutet på en anmärkningsvärd era som förenas med begåvade artister.

 

Gunilla Klingberg föddes 1966 i Stockholm där hon för närvarande bor och arbetar. Utbildning Konstfack (Högskolan för konst, konsthantverk och design), 1993-97.

 

Den svenska konstnären har vunnit internationellt erkännande för sina storskaliga installationer, och tillägnar sig ofta allestädes närvarande – men i hög grad bortsedda – tecken och logotyper från konsumtionskulturens bildspråk och smälter samman dessa med former eller symboler från religiösa och esoteriska källor.

 

Gunilla finns representerad på Riche på birger jarlsg. Med verket Swivel Chair – Gunilla Klingberg, 2010. Och även med ett verk på fönster mot birger jarlsg. Ett kollage av vinyldekal som för tanken till en katedrals ornament men som består av sparbutiks-logotyper.