Releasefest – Niki & The Dove och The Greys

Välkomna till releasefest med ingen mindre än Niki & The Dove och The Greys, för att fira deras gemensamma EP ”This Is The Music”.
”This Is The Music” finns nu tillgänglig på vinyl och på alla streaming plattformar!

DJ-set av Sven Wunder & Pelle Strandberg

17:00 – 21:00

Den omedelbara kemin mellan artisterna gjorde det självklart att göra något tillsammans. ”Det var ett rent nöje att sätta tänderna i denna skaldjursplatå av beats som The Greys skickade”, säger Gustaf Karlöf i Niki & The Dove.
De kommande månaderna skrev artisterna på varsitt håll och formade ett sound som sträcker sig mellan soul, hiphop, pop och jazz. ”Semi-analog musik, inspelad i en anrik studio. Vi för tradition in i samtiden”, säger Christopher Cantillo i The Greys när han beskriver projektet som producerades i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Om The Greys:
Ett kollektiv av musiker och producenter som kretsar kring grundarna Christopher Cantillo och Joe Williamson. Med en förkärlek till euforiska breakbeats har de gett ut ett album och fyra EP:s, och har jobbat med exempelvis Dina Ögon, Sven Wunder, Håkan Hellström, Scientist, Anna von Hausswolff, Mayer Hawthorne, Daniel Johnston och Louis Moholo.
Om Niki & The Dove:
Bildades 2010 av Malin Dahlström och Gustaf Karlöf, och med debutsingeln ”DJ Ease My Mind” etablerade de ett sound som suddade ut gränserna mellan indie och elektronisk musik. Debutalbumet ”Instinct” från 2012 nominerades till BBC Sound of 2012. Efter intensivt turnerande i Storbritannien och USA släpptes 2016 deras andra album ”Everybody’s Heart is Broken Now”, som gav dem tre Grammis-nomineringar. Genom åren har Niki & The Dove samarbetat med Alan Braxe, Skrillex, Kleerup med flera.
Niki & The Dove SPOTIFY || INSTAGRAMThe Greys SPOTIFY || INSTAGRAM