Love & Axel

Love har rotat i sin pappas samling och tar med sig allt från Turid till Kebnekajse. Denna samling kommer på ett sömlöst sätt blandas ihop med Axels sensuella disco och drömska balearic.

18-21

Detta händer på Riche Fenix

preview image
Tisdag 7/02 - Tisdag 7/03 | Riche Fenix | Konst

Konstutställning med Arranging Things

Med start under Stockholm Design Week 2023 presenterar Arranging Things grupputställningen I’ll Be Your Mirror, 11 speglar av 11 konstnärer på Riche Fenix. Bakom Arranging Things står Lisa Milberg och Leo Forssell som är experter i gränslandet mellan konst och konsthantverk. De har nu fått ta över väggarna på Riche Fenix under en månad. Detta är vår andra tillfälliga utställning och under våren kommer fler oväntade installationer och inslag i baren att pryda väggar, golv och tak. Vi är glada och stolta över att kunna välkomna Arranging Things som under flera års tid bevisat sig som ett viktigt inslag i Stockholms design och konstvärld.

preview image
Onsdag 15/02 - Lördag 15/04 | Riche Fenix | Konst

Anna Harström visar verk på Fenix "Hearts of Stone"

Zeus skapar Pegasus genom att sätta ihop bitar av moln i Disneys version av Hercules från 1997. Anna har gått in i sitt alter ego som härskare över mellanrummen och skapat en flock av lera. Under sin tid på Konstfack (2019–2022) började hon arbeta med olika keramiska skulpturer på ben, som fått samlingsnamnet Creatures of Mud. Processen är pågående och handlar om funderingar kring möbelns användbarhet, skulpturens plats på podiet och var mötet blir däremellan. Hearts of Stone, en serie keramiska skulpturer som visas för första gången på Riche Fenix, är en ny generation ur Creatures of Mud. De är ankare i tillvaron, hemmets hjärtan, hustomtar och fungerar som totem i Annas värld. Råa och glaserade ytor blandas på mjuka förstenade former. Det taktila är prioriterat hos de sju objekten som alla är gjorda för att vara abstrakta varelser. I samband med utställningen släpps även en rätt av köket på Riche Fenix som du får serverad i skålar gjorda av Anna. I baren visas också ett par fruktskulpturer. Anna har tidigare ställt ut sina Creatures of Mud i grupputställningar på bland annat Sven Harrys konstmuseum, The New Contemporary/Stockholm Creative Edition och vid Institut Suedois under designveckan i Paris.