Hero banner

Maten på Riche Fenix

Vi hämtar influenser från hela världen och bjuder dig på det som inspirerar oss just för tillfället. Vår mat är enkel, vällagad och lekfull.

Vi tar i första hand grönsaker från vår odling i Ulriksdal, bara 15 minuter utanför Stockholm.


Välkommen att boka bord hos oss, eller kom förbi spontant.

  • Ostron "bloody mary" 65
  • Varmt bröd med vårt eget kärnade smör 75
  • Dagens chark 115
  • En bit ost 95
  • Stekt toast, parmesankräm, picklad silverlök, tryffel 95
  • Arancini, tomat, provolone, jalapenomajo 40/st
  • Spett pả grillad fläskkarré, ostronsas, kimchigrädde, kimchisesam 130
  • Kronärtskocka, zucchini, tomat, färskost, mandel & olivcrunch 140
  • Crudo pà havsabborre, yuzu, pepparrot, ostronmajonäs, forellrom 165
  • Svampravioli med fermenterad tomatsås, ostronskivling och gremolata. 165
  • Piggvar, musselsås, smörkokt purjolök, picklade krusbär, jalapenoolja 200
  • Smördegspaj, confiterat anklår, anklever, svart trumpetsvamp, madeirasky 230
  • Korv med bröd: merguez, senapskräm och rostad lök 85
  • - plusmeny; med hummersallad 190
  • Tartar på innanlår, belgisk våffla, citronkräm och löjrom 190
  • Äggfenix, brynt smörskum, friterad potatis, spritärtor, chiliolja 175
  • Friterad kyckling, majonnäs, hotsauce 190
  • Pommes frites med majonnäs 85
  • Petit Choux, pistage chantilly 85
  • Bakade äpplen, dulce de leche, havrecrumble, vaniljglass 130
  • Jordnötsglass, bakad banan, chokladsås, kanderade jordnötter 115
  • Chokladtryffel, pecannötter 45
  • Kyld MARSbar 30

Här är det roligt och enkelt

En av de viktigaste principerna för Riche Fenix är enkelhet, det är ett ledord som ska genomsyra hela upplevelsen för våra gäster. Det ska vara spontant och okomplicerat, och därför har vi valt att inte ha bordsbokning, bara kom som du är. Själva baren är designad för att våra gäster ska ha kul och att det ska vara enkelt att umgås.

Maten på Riche Fenix – ostron och korv

Alla är välkomna

Riche Fenix är en inkluderande plats och vi välkomnar alla för att ta del av vårt universum. Vi har såklart stort fokus på att servera god mat och dryck, men det vi brinner lite extra för är det sociala samspelet. Det är när världar möts som det oväntade tillåts uppstå och magi blir till. Det är så här omöjliga kärlekshistorier startar, briljanta kreativa projekt får sin origin story och sanslösa berättelser blir till.

otis_birds_colored_02 1

Närproducerade råvaror

Kvalitet är något vi alltid kommer att jobba hårt med, och vi vill att det ska märkas i allt från maten på våra gästers tallrikar till servicen de får uppleva. Det syns på konsten och i inredningsdetaljerna i våra lokaler. Det är något som ska upplevas. En av många saker som vi kommer att bygga vidare på är att alltid sträva efter är närproducerade råvaror. Att krympa såväl tid som avstånd från det att fisken fiskats, grönsakerna skördats eller köttet styckats till det att det blivit en rätt på våra gästers tallrikar. Detta är riktigt bra för naturen och maten vi serverar blir dessutom mycket godare.

Kom till oss!

Götgatsbacken är klassisk mark, och det är lika mycket en knytpunkt som en destination i sig själv. Här finns butiker, restauranger, barer och ett unikt kulturliv. Det är enkelt att komma till oss och du kommer antagligen inte vilja gå hem förrän vi stänger.

Vi ses på: Götgatan 40, 118 26 i Stockholm

Detta händer på Riche Fenix

preview image
Onsdag 4/12 - Lördag 11/01 | Riche Fenix | Konst
Vernissage, OPEN, Arts and crafts Corkscrews by Arranging Things

Lisa Milberg och Leo Forssell driver Arranging Things, och de arbetar mycket med handgjord modern design, samlarmöbler, vintagepjäser, glas, keramik och annat. De har ett nära samarbete med flera konstnärer och nyligen bad de 16 av dessa konstnärer att göra en korkskruv, något som också kunde bli ett samlarobjekt, ett litet föremål som kan betraktas som något mellan konst och hantverk. Något som man hellre lägger på en hylla än stoppar undan i en låda.