Hero banner

Så tar vi ansvar

Som en del av Svenska Brasserier är det en självklarhet att vi lägger stor vikt vid att jobba smart med hållbar utveckling. Arbetet är kopplat till FN:s globala mål inom ramverket för Agenda 2030 och vi har valt ut de mål vi tycker är viktigast för Riche Fenix.

Vår hållbarhetsrapport

 

Vi vill göra skillnad för såväl planeten som för våra anställda och har därför valt att lägga fokus på jämställdhet, anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, minska ojämlikhet, hållbara konsumtion och produktion, hav och marina resurser, ekosystem och biologisk mångfald.

 

Vi är en del av Svenska Brasserier och inom koncernen har det gjorts fina framsteg med allt fler kvinnliga ledare. Inköp av buteljerat vatten har minskats med 29% och genom att använda färre disktrasor på restaurangerna har det gjorts en besparing på nästan 3000 kvadratmeter cellulosa. 

 

Hållbarhetsåtgärderna är bra för klimatet, men det kommer också vara bra för våra besökare. För till skillnad från majoriteten av restauranger har vi tillgång till Svenska Brasseriers fiskrenseri, det innebär att vi är förstahandsmottagare av fisk. Vad det innebär för våra gäster är att vi kan handla fisk direkt från både fiskare och auktioner. I slutändan leder det till att vi kan välja fisk som inte fiskats oetiskt, och laga god kreativ mat med fräschare råvaror åt våra gäster.

 

Faktum är att vi dessutom har tillgång till en egen fiskebåt som heter SM4 Tarona. Den tar upp strömming, öring, sik, nors och aborre. Det går i princip inte att ha en kortare sträcka från vatten till tallrik och smakerna är oslagbara. 

 

Vi brinner även för frukt och grönsaker och har redan nu täta samarbeten med producenter. Men vi nöjer oss inte där, för på Ulriksdals köksträdgård har vi tillgång till våra egna odlingar. Där fokuseras det främst på bladgrönt, örter och blommor - men det odlas också bönor och zucchini. Grönsakerna drivs fram på ett hållbart sätt och råvarorna hamnar på våra gästers tallrikar inom loppet av några timmar från det att de skördats. Fräschare än så kan det inte bli. 

Tidigare hållbarhetsredovisningar

Det här är vår inköpspolicy

Vi definierar Norden som vår lokala marknad och det är därifrån vi handlar i första hand, även om vi prioriterar svenskt. Vi tänker långsiktigt och vill fortsätta vara aktuella även om 100 år. Därför värnar vi om långa samarbeten och tittar extra noga på hur det vi handlar påverkar omvärlden.