Richeburgare

Richeburgaren var ett fenomen som uppstod vid millenieskiftet och som snabbt blev populär bland Stockholms innerstadsbor. Det var ett fenomen där den traditionella gatuköksmaten tog steget in i finrummet. Ett av de särskiljande dragen med Richeburgaren var att man gjorde den med kött av extremt bra kvalitet, från början serverades den på smörstekt briochebröd, vilket gav en extra dimension till smakupplevelsen. Med tiden var det fler duktiga entreprenörer som började göra finburgare, och burgartrenden spred sig som en löpeld över staden. Efter nästan 20 år av Richeburgare och där det sista året serverades 11 000 Richeburgare, så kände Riche att det var dags att ta bort den från menyn, detta i sin tur uppmärksammades av McDonalds. Då började rykten började florera om det var så att McDonalds skulle ta över stafettpinnen och försöka göra en Richeburgare, och det är fortfarande ovisst om de klarar av att leverera denna burgare.

läs vår anekdot #5 om burgaren här

https://riche.se/anekdot/really-a-burger/