Pelago

RICHE PELAGO FLYTTAR TILLFÄLLIGT TILL RICHE PÅ BIRGER JARLSGATAN MELLAN 4 – 15 AUGUSTI

Kära vänner,

Viken fantastisk första månad vi har haft på Riche Pelago! Härliga luncher i sommarvärmen, långa middagar och oförglömliga kvällar i solnedgången har utspelat sig hos oss. Det positiva gensvaret från er har varit större än vi någonsin kunnat drömma om!

Vår plan var att hålla öppet i två veckor till men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Tyvärr måste vi meddela att Pelagos månadslånga alkoholtillstånd, sk. festivaltillstånd, har löpt ut och vi har precis fått besked om att det tyvärr inte kommer att kunna förlängas. Det innebär att sommarsuccén ute på Biskopsudden måste stänga för denna sommar. Men än är inte Pelagos dagar slut!

Är det något som det gångna året har lärt oss så är det att fira i såväl medgång som motgång. Och vi gör det på det bästa sättet som vi kan tänka oss – med mat, vänner, konst och musik. Därför flyttar vi med oss Pelago in till stan och låter sommarrestaurangen husera på Riche Birger Jarlsgatan fram till den 15 augusti. Vi tar med oss menyn från Pelago och från och med imorgon, onsdag den 4 augusti, bjuder vi in DJ’s, öppnar upp matsalen, förlänger öppettiderna, blandar svalkande cocktails och serverar sommarmat ända in på småtimmarna. Vi kan utlova lite mindre vågskvalp men desto mer pärlande bubblor i glasen.

Så fortsätt fira sommaren med oss!
Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men en sak vet vi säkert – det kommer bli bra ändå!

Alla berörda gäster kommer att kontaktas via mail eller telefon.

Öppettider för Pelago på Riche, Birger Jarlsgatan 4:
Mån-Tis 12:00-00:00
Ons-Lör 12:00-02:00
Sön 12:00-00:00

MENY

Grillat surdegsbröd med vårt eget kärnade smör – 50
Tre ostron, mignonette och citron – 140
Kyld grön tomatsoppa – 95
Hasselbackspotatis, syrad grädde och löjrom ­från Bottenviken – 195 / kaviar – 415
Sashimi; Salmalax, ponzu, forellrom, gurka, salladslök och lime – 225
Tartar av flankstek, parmesan, olivolja och citron – 150
Pommes frites med majonnäs – 70
Bladsallad, senapsvinaigrette och rosépeppar – 60

Grillade rödräkor, persilja, vitlök, citron och chili – 175
Kokt majskolv, brynt smör, majonnäs och Comté – 95
Matjessill, färskpotatis, ägg, rödlök, brynt smör och syrad grädde – 165
Pocherad piggvar, beurre blanc, forellrom och gräslök – 275
Kycklingslider, avokadokräm, syrad rödkål och koriander – 100
Grillad tender strip på spett, brytbönor och béarnaise – 225
Grillad vitkål, ostronskivling, hasselnötter och kikärtskräm – 130

Mandelkaka, kolasås och lättvispad grädde – 115
Sommargino – jordgubbar, rabarber, vit choklad och marängsmul – 110
Vaniljglass – 45
Chokladtryffel – 40
En bit ost; Comté 12 mån, hasselnötter från Piemonte, espelettepeppar och olivolja – 105