onsdag 19/05
Var Restaurangen
Vad Konst
När

Dela

Utställning Ads, Pontus Djanaieff

Pontus Djanaieff visar nya verk med utställningen ”Ads” med start 19 maj.Utställningen kan ses som en sändning från det undermedvetna. Analogt digitaliserade collage med 3d effekt presenteras på väggarna i matsalen. Följ utvecklingen på våra sociala medier eller hos Pontus, @djanaieff

Utställningen Ads är 4 verk med ”annonser” från det undermedvetna.

Vi  lyssnar mindre och mindre på  oss själva, det är mycket  lättare att titta på telefonen än att tänka själv. Vi distraheras av nyhetsnotiser och olika inlägg på socialmedia. Det är då som ditt undermedvetna vill tala om för dig de saker du förträngt och glömmt bort. Det undermedvetna använder  sig av bilder och symboler på  sådant du reagerar på och tycker om.
Då vårat medvetna befinner sig mest i publika och sociala medier så behöver vårat undermedvetna också bli visuellt digitalt. För att kunna komma fram till oss använder sig vårt undermedvetna sig av dessa ”ads”.

-Jag har försökt få nytt liv i annonsers  visuella bildspråk som har imploderat till det mest tråkiga och intetsägande som finns. Med nya symboler, bilder och teknik vill jag få liv i dessa och göra dem intressanta igen. Exempel på det finns i vår ”merch” där Jägermeister har låtit mig få fria händer och göra nya objekt.

(3-D tekniken som verken är tryckta med har Taberg Media Group styrt upp.  De har trott och uppmuntrat projektet från start.)

onsdag 19/05
Var Restaurangen
Vad Konst
När