tisdag 19/06
Var Lilla baren
Vad Live
När

Dela

Therese Lithner – LIVE & Release party

Therese Lithner släpper 19/6 sin självbetitlade debut-EP via Lazy Octopus Records och bjuder in till fest på Riche Lilla Baren samma kväll! EP:n släpps digitalt och på 12″ vinyl och finns såklart till försäljning under kvällen. Therese Lithner live och Lazy Octopus spelar skivor.

Therese Lithner
Med ett förflutet i band som Vaken och My Sound Of Silence var Therese Lithner en aktiv del i Umeås blomstrande musikscen under tidigt 2010-tal. Att börja skriva låtar till ett soloprojekt var ingen självklarhet eller någon direkt plan utan föll sig mer som en slump. Det var under en kväll i replokalen som det plötsligt var som att 90-talet sipprade igenom och gamla barndomsidoler fick fritt spelrum. Med reverb på sång och gitarr började Therese improvisera fram material, skrev tre låtar på ren inspiration och spelade in dom på mobilen. På något sätt kändes dom annorlunda och tanken på ett soloprojekt började ta form.

Efter att Therese flyttat ner till Stockholm, hittade hon en replokal söder om staden och började arbetet med det material som nu resulterat i en EP som släpps 19/6 via Lazy Octopus Records.

 

tisdag 19/06
Var Lilla baren
Vad Live
När