onsdag 29/09
Var Hela Riche
Vad Mat
När

Dela

Löjromsdagar 29 sept – 2 okt, 2021

Kom och upplev den allra första Kalixlöjrommen för säsongen! För fjortonde året i rad hyllar vi havets guld från Kalix och bjuder in till löjromsdagar på Riche och Teatergrillen.

Löjrommen har sedan länge haft en speciell plats i våra hjärtan. Att uppmärksamma denna fantastiska råvara är en av våra viktigaste traditioner. I år är säsongen för löjfisket endast fyra veckor lång och det är därför sällsynt att få uppleva Kalixlöjromen när den är som färskast! Därför känns det otroligt roligt att vi, precis som tidigare år, får vara bland de första ut att servera den färska rommen från årets fiske, tack vare vårt unika samarbete med vår fiskare Kent Karlsson.

Genom åren har en mängd olika löjromsrätter serverats och uppskattats av våra gäster på Riche & Teatergrillen. På årets löjromsmeny finns det 5 rätter, bland annat en höstversion av en klassisk råraka, denna gång på pumpa och även gästfavoriten från förra året – löjrom per gram som vägs upp vid bordet.

Årets löjromsrätter finns tillgängliga mellan den 29 september – 2 oktober och erbjuds utöver vår ordinarie meny.

Varmt välkommen till Riche och Teatergrillens årliga löjromsdagar!

Meny 2021

  • Råraka på pumpa med löjrom, syrad grädde och västerbottensost  250:-
  • Ravioli fylld med ricotta, burrata och citron. Serveras med löjrom, brynt smör och hasselnötter – hel/halv 245/185:-
  • Råbiff som serveras med löjrom – hel/halv 285/215:-
  • Svensk våffla med löjrom, syrad lök, rökt crème fraîche och comté  195:-
  • Löjrom per gram (minst 30g) som vägs upp vid bordet. Serveras med klassiska tillbehör och en trio av råraka, langos och toast 20:-/g


BOKA BORD

onsdag 29/09
Var Hela Riche
Vad Mat
När