onsdag 16/09
Var Lilla baren
Vad Konst
När 16:00

Dela

Julia de Ruvo vernissage

It´s so terribly dark
2020.09.16 – 2020.10.12

Varmt välkomna på anpassad vernissage och drink 16 september.
Mejla calle@riche.se för att boka någon av tiderna 16-17, 17-18, 18-19 (ange antal gäster).

Julia de Ruvo är en konstnär baserad i Stockholm som har startat sin bana med illustrationer. Julia de Ruvo är även professionell illustratör och animatör. Julia har alltid tecknat och målat och  efter att ha skapat  en stop motion-video upptäckte hon att animationer skapade nya möjligheter att berätta genom sina illustrationer. Inspirerad av människorna och situationerna kring henne, fångar hon vanliga vardagliga känslor på ett unikt och relaterande sätt. Med små detaljer skapar Julia berättelser som är större än själva illustrationerna. Julias favoritillustratörer och konstnärer som hämtar inspiration från är; Jamie Wolfe , Jockum Nordström, Molly Fairhurst och Kate Isobel Scott.

Tydligt i verken som Julia presenterar på Riche är den dova bakgrunden. Tillsammans med de matta färgställningarna på motivet skapar bakgrunden och verken som helhet en stämning av Paris 20-tal. Figurerna med halvt dolda ansikten och förstorade öron adderar till den förtätade stämningen. Att man endast skymtar ögonen gör att betraktaren blir mer nyfiken på den porträtterade och Julia har valt att porträttera figurerna med tracksuits som  gör att motiven känns nutida och samtidigt kontrasterar med färgställningen som känns historisk.

Julia har studerat på Berghs och är nu anknuten till ACNE, det märktes tidigt i hennes utbildning att hennes talang stod ut, och hon valdes ut att göra illustrationer åt Berghs muggar redan på andra året. På ACNE har hon ett fint sällskap av illustratörer och hennes stil är tydligt särskiljande i detta sällskap.

Varmt Välkomna att betrakta konsten i Lilla Baren på Riche.

 

onsdag 16/09
Var Lilla baren
Vad Konst
När 16:00