tisdag 22/01
Var Stora baren
Vad Konst
När 17:00

Dela

Ingenting känns längre riktigt kul, David Wiberg (11.12.2018-22.01.2019)

Välkomna på vernissage på Riche.

Riche är stolta över att presentera en utställning av David Wiberg.
Kom och skåla in Ingenting känns längre riktigt kul med oss

Mellan den 11 december 2018 och 22 januari 2019 visar David Wiberg verk ifrån sin nyutgivna bok Ingenting känns längre riktigt kul (Galago) i Stora baren på Riche. David Wiberg (född 1973) är konstnär, författare, komiker, skådespelare och dramatiker med bas i Stockholm och utbildad vid Chelsea College of Art and Design i London. Han är bland annat känd från det kultförklarade humorkollektivet Varanteatern.

Ingenting känns längre riktigt kul (Galago) är en bedräglig humorbok och en ångestladdad coffeetable-bok. På ytan ser det ut som en ironisk rolighetsbok med fiffiga fotografier på knäppa skyltar, men skenet bedrar, som alltid i Wibergs konstnärliga universum.

Under tramset lurar nämligen ett förvirrat mörker. En tysk läkare hotar med polisanmälan, en förälder försöker få kontakt med sitt vuxna barn, en skämtare som inte kan sluta skämta, trots att det inte längre är kul. Tillsammans berättar bilderna en historia om sorg, ensamhet, skam, hybris och kärlek.

Ingenting känns längre riktigt kul föddes ur Wibergs instagramkonto, där han publicerat lätt förvrängda bilder ur verkligheten. Varje månad publicerar Tidningen Vi en av Wibergs bilder.

Sagt om Ingenting känns längre riktigt kul:

Till slut var jag tvungen att lägga ifrån mig den för att jag bara satt och skrattade … väldigt kul men på ett skruvat och mörkt sätt.
/Roger Wilson, p1-kultur

Wiberg … skapar slugt något ångestsvart, rotlöst och uppgivet mitt i det skenbart flamsiga.
/Lina Kalmteg, Sydsvenska Dagbladet

Så här är det: David Wiberg är en gud för mig.
/Borlänge tidning

tisdag 22/01
Var Stora baren
Vad Konst
När 17:00