måndag 21/05
Var Hela Riche
Vad Mat
När

Dela

Gröna dagar på Riche

Riche firar in våren och sommarvärmen med en meny i grönskans tecken.Vi hyllar allt som det fina späda Sverige och Europa har att erbjuda. Det blir grönt både från vår egen odling på Ulriksdal Värdshus, samt våra duktiga svenska bönder från Gotland för att nämna några. Gröna matupplevelser hela veckan mellan 21-27 maj. Varmt välkomna!
“Vi omfamnar primörer från främst Sverige och Italien. Det gröna är i fokus men vi flörtar lite med bl.a. skaldjur och ostron som smaksättare menyn. Överst på menyn finns svenska tomater från Karinstorp, ramslöksblommor från Ulriksdal tillsammans med buffelricotta från Italien, lätt, frisk och krämig med ett litet sting från jalapeños.
Det blir sparris från Lilla Labäck, små fina gurkor från Gotland. Vi vurmar även för ramslök, den från Ulriksdal samt den från Gotland där den växer som bäst under vårens soltimmar.
Under Gröna veckan kommer vi även att servera kronärtskockor från Italien, toppmurklor som vi stuvat och serveras med grillad sparris och späda lökar. Broccoli lätt halstrad med pepparrot, citron och soja.
Det är ett nöje att arbeta med dessa delikatesser, och återupptäcka vårens smaker, då allting verkar smaka så mycket mer. Allt i säsong, både från friland, skog och hav men med det gröna i fokus.”- Anders Ludvigsson
Kökschef

måndag 21/05
Var Hela Riche
Vad Mat
När