löjromsdagar på riche

Löjromsdagar på Riche och Teatergrillen

Äntligen har det blivit dags för Löjromsdagarna igen! Under den 27/9 – 1/10 hyllar vi den exklusiva, svenska löjrommen från Kalix. Som tillägg till vår à la carte meny kan du även avnjuta en bred och kreativ meny med dagsfärsk löjrom från Kalix.

Välkommen!

 

Boka bord på Riche här.

Boka bord på Teatergrillen här.

 

Menyn:

Prissättning för menyn sker när vi köper in rommen, någon dag innan premiären för löjromsdagarna.

 

En liten skål med: 15 g färsk löjrom från Kalix, pocherat hackat ostron, gurka, pepparrot och höstäpple.

20g/40 g färsk löjrom från Kalix, créme fraîche, citron och rödlök – serveras med smörstekt toast.

Bakad hälleflundra, grillad purjolöksolja och blåmusselsås monterad med 30 g färsk löjrom från Kalix.

Potatis- och västerbottenostpuré, 25 g färsk löjrom från Kalix, saltad kålrabbi, rostad mandel och dill.

Rökt kalvhjärta, 20 g färsk löjrom från Kalix, pepparrotsgrädde, smörgåskrasse och silverlök – serveras på smörstekt danskt rågbröd.

100 g färsk löjrom från Kalix, gräslök och smetana – serveras med levainbröd stekt i ankfett

Denna vecka på Riche

preview image
Tisdag 17/01 - Söndag 19/03 | Stora baren | Konst
FUKTIG, STILLA, VAGGA - Sofia Heinonen på Riche

Sofia Heinonen arbetar med ett abstrakt-och process baserat oljemåleri. Det har resulterat i att kanterna och avtrycken har en central roll i utställningen, vilka öppnar upp möjligheten för att förmedla processen till betraktaren, vilket leder till en tidsförflyttning mellan måleriakten och nuet. När hon målar så resulterar det i avtryck som hon upplever som en frigörelse av det undermedvetna. Genom gestmåleriet strävar hon efter att nå en villkorslös närvaro. Under akten finns det inget utrymme för tvivel eller omtagningar, för om hon tillåter sig själv att tvivla, visar det sig också i resultatet.

preview image
Tisdag 24/01 - Lördag 4/03 | Lilla baren | Konst
Fanny Erkelius konst på Lilla Baren på Riche

Utställningen är en serie stillbilder genom natten ljus och mörker. De känslotillstånd, miljöer och bleknande idéer som lättast når oss i månljus. Spritens värme, som slår om likt en kullerbytta till iskall kyla när inte förälskelsen är besvarad. Och nattens mörker, så hotfull när vi glömmer bort att allt är detsamma även med bristen av ljusets reflektioner. Fanny Erkelius, f. 1993 i Gävle, numera bosatt i Stockholm, hade sin första utställning Lär Mig Leva på Gävle Länsmuseum 2019. Hon har sedan dess medverkat i ett tiotal solo- och grupputställningar.

preview image
Lördag 28/01 - Lördag 1/04 | Teatergrillen | Konst
Hanna Zelleke Collin, Gräsrotsrörelser / Trapezium

Gräsrotsrörelser / Trapezium är ett samlingsnamn för anteckningar, teckningar, tankar och fotografier från det trapeziumformade området mellan Gamla stan Skeppsholmen, Peter Dahls målningar på KB och Teatergrillen. Någonstans i gränslandet mellan det personliga och det privata, mellan kunskapsteoretiska frågeställningar och färgupptäckter i form av löv, godispapper eller väggen på Teaterbaren. Material som ligger till grund för utställningen på teatergrillen, en form av landskapsmåleri i gränslandet mellan inre och yttre landskap. Mellan abstrakt och materiell verklighet, utifrån frågor kring förhållandet mellan intuition och perception. Hanna Zelleke Collin arbetar med frågor som rör förhållandet mellan måleri och filosofi. Utbildad på Konstfack, kandidatexamen i Konst och Stockholms Universitet, kandidatexamen i Teoretisk Filosofi. 2021 tilldelades hon Bernadottestipendiet för projektet Intuition och Perception i Teckning och Måleri, ett projekt där konstnärliga metoder ligger till grund för filosofiska frågeställningar. Verken visades på bland annat Konstakademien, Galleri Nordenhake och på Market Art Fair tillsammans med Galleri Arnstedt.