Viktig information med anledning av COVID-19

Samtliga restauranger inom Svenska Brasserier-koncernen, inklusive Riche, följer svenska myndigheters rekommendationer och riktlinjer. Restaurangen har öppet och vi anpassar löpande vår verksamhet utifrån de direktiv som ges.

Vår personals och våra gästers hälsa är alltid av högsta prioritet. Under rådande omständigheter har vi förstärkt våra redan högt ställda krav på hygien och hälsa. Vi har utökat antalet gånger som våra lokaler städas och rengör alla ytor i restaurangen så ofta som möjligt. Vi tillhandahåller även handdesinfektionsmedel till våra gäster i syfte att minska risken för smittspridning.

Vi säkerställer att gäster placeras så att det finns minst en meter mellan varje sällskap och följer Folkhälsomyndighetens föreskrift om att endast bordsservering på restauranger är tillåtet, vilket innebär att vi enbart välkomnar sittande gäster i våra matsalar och barer.

Alla som arbetar på restaurangen är givetvis helt friska och vi ber alla som har symtom på sjukdom eller förkylning att inte besöka oss – för allas trygghet.

——————————————

Frågor och svar

Är restaurangen öppen?
Ja, restaurangen håller öppet och vi har anpassat vår verksamhet utifrån den tillfälliga smittskyddslagen som reglerar hur vi kan bedriva verksamheten på ett säkert sätt. Vi följer givetvis alla svenska myndigheters rekommendationer och riktlinjer.

Är restaurangbesök en allmän sammankomst?
Nej, restaurangbesök är ej en allmän sammankomst. Restauranger lyder under tillfälliga smittskyddslagen och serveringslagen. Således påverkar inte reglerna om allmänna sammankomster ditt restaurangbesök.

Hur många kan vi sitta vid ett bord?
I enlighet med gällande lagar och riktlinjer får maximalt 8 personer sitta vid ett bord och sällskap över 8 personer delas upp på flera intilliggande bord.

Kan vi vara fler än åtta personer?
Ja, sällskapet delas då upp på flera bord i enlighet med bestämmelserna i den tillfälliga smittskyddslagen och myndigheternas rekommendationer.

Är det säkert att besöka restauranger just nu?
Vår personals och våra gästers hälsa är alltid av högsta prioritet. Under rådande omständigheter har vi förstärkt våra redan högt ställda krav på hygien och hälsa. Vi placerar alla gäster med minst en meters mellanrum mellan sällskapen och tillhandahåller även handdesinfektionsmedel i syfte att minska risken för smittspridning.

Hur långt är det mellan borden på restaurangen?
Vi följer den s.k. enmeters-regeln och har placerat borden på restaurangen så att det alltid är minst en meter mellan olika sällskap.

Vad händer om jag behöver avboka?
Behöver du avboka ditt planerade besök hos oss ber vid dig att avboka online eller kontakta oss via mail eller telefon så snart som möjligt. Under rådande omständigheter ber vi alla med sjukdomssymtom att inte besöka oss utan istället boka om till ett senare tillfälle. För uppdaterad lista över symptom hänvisar vi till Vårdguiden 1177.

Vad innebär förbudet mot alkoholförsäljning efter kl. 22:00?
Regeringen har fattat beslut om att förbjuda försäljning och servering av alkohol från klockan 22.00. Detta innebär att det inte är möjligt att beställa alkoholhaltiga drycker efter klockan 22:00 och restaurangen stänger en halvtimme efter detta.