Kärleken på Riche

Det är något speciellt med Riche, något som gör att folk blir kära i varandra där, något som får kärlek att blomstra.

Jag träffade min nuvarande flickvän på Riche. En vän sammanförde oss och berusade av varandra (och Pol Roger) inleddes en evig kärlekssaga. Eller, jag måste få tro att den är evig.

Förvisso så träffade jag även min föregående flickvän på Riche och hon dessförinnan också men den här gången känns det väldigt mycket mer rätt.

Men faktum kvarstår. Alla mina nya bekantskaper sker i princip på Riche. Hela mitt sociala nätverk bygger på att vi någon gång har setts där och gillat varandra och påhejade av Riches otvungna sociala framfusighet faktiskt blivit vänner, älskare, sambos eller var vi nu landade.

Jag tror att det är något speciellt med Riches själ, om jag nu vågar mig på lite andlighet. Det är någonting med energin i väggarna och golvet och luften och personalen och musiken och konsten och maten och allt det där andra. Det är någonting oerhört distinkt som gör Riche till ohotad Cupido bland stadens olika etablissemang. Oerhört distinkt och oerhört effektivt och det har absolut ingenting att göra med att krogar alltid innebär ett implicit löfte om sex eller att krogar alltid erbjuder en relativt total kravlöshet. Nej, just på Riche är det någonting annat. Något… Oförklarligt, nästan mystiskt.

Ta till exempel Diana, en av Riches trotjänare bakom hovmästarpulpeten. Medan detta skrivs vaggar hon fram i väntan på tillökning, för henne och för Viktor inne i köket.

Eller vår egen Calle och vår lika egna Maria som efter att ha gått sida vid sida som kollegor i flera år till slut fann varandra och blev de självklaraste av par.

Eller det blonda yrvädret från Göteborg, Helena med de många efternamnen, som sätter hjärtan i brand på löpande band när hon tar emot den strida strömmen gäster som flockas vid entrén. Vissa för maten och andra för Helena.

Ja, det är något speciellt med kärleken på Riche. Något som sår frön till sann kärlek, långt bortom den kemiska slump som två berusade människors möte innebär.

Du tror mig inte? Kom och testa, vilken dag som helst. Förutom just den fjortonde februari, på alla hjärtans dag, för då är alla bord tagna.

Av oss som redan funnit kärleken på Riche.